Nya vänner i Kalix

språkcafe1språkcafe3Nya vänner i Kalix är ett integrationsprojekt där vi ska hjälpa varandra att växa och få tillgång till vänner, språk, kultur, skratt mm

Under vårvintern 2016 har Teater Bröt bjudit in nyanlända och Kalixbor till språkcafé varje måndag för att bygga nya relationer människor emellan. Två måndagar har vi haft hjälp av Kalix FN-förening som varit med och tillsammans med alla deltagande människor har vi lagat mat och ätit tillsammans. Vi har under språkcafékvällarna haft en barnteatergrupp för arabisktalande då vi hittade en ung man som jobbat med detta i Syrien. Vi har haft mellan 20-50 personer som besökt dessa kvällar. För oss som förening har det varit en utmaning med denna nya vägskäl i vårt arbete men som vi gör med allt annat, vi ger oss bara in i det så ser vi vart det tar vägen när vi lyssnar på kollektivet. I maj så startade vi en nybörjarkurs i Imporovisationsteater på lätt engelska och svenska för alla som vill, första gången kom 22 personer vilket var mer än vi väntat oss. Dessa tisdagar med improvisation har varit helt underbara med mycket skratt och teambuildning. Från början så såg vi att det fanns människor som var intresserade av dans så nu har vi startat danskvällar med en dansledare som är specialiserad på latinamerikansk dans, dessa kvällar har också varit välbesökta med mycket svett, skratt och massor med danssteg.

Vi vill bli en fristad i väntandet, det vi hör är att man sover,äter, sover, äter osv.

Under perioden 2016-10-01 – 2017-07-30 Har vi haft 73 arrangemang. Vi har besökts av 429 kvinnor, 1221 män och under 2017 141 barn i projektet. Tack vara medel från Kalix kommuns integrationsfond. 2015 startade vi med medel från NLL vilket var en bra början.