Clown i vården

Doris o AstridAstrid 2

 

 

 

 

 

 

Teaterföreningen Bröt i Kalix har beviljats ekonomiska medel från Stiftelsen Solstickan för att starta ett pilotprojekt i Norrbotten med clown i äldrevården.

Jag heter Marianne Lindgren och jobbar som Verksamhetsledare för 20130921_279_DxOTeaterföreningen Bröt i Kalix sen 2003 och som sjukhusclown på Lule Stassteater. Jag har ett tag nu studerat clown i äldrevården och har gått utbildning och varit på studiebesök med bl.a. Glädjeverkstan i Stockholm för att studera deras verksamhet. Jag har innan min teaterkarriär jobbat drygt 20 år i vård och omsorg.

 

MaddeMadeleine Johansson Piteå, hon jobbar som sjukhusclown för Lule Stassteater och på Westernfarm hon kommer också att jobba med detta projekt nu i uppstarten. Flera clowner kommer också att involveras och utbildas.

Clown i äldre och demensvården finns i stor utsträckning i Stockholm, Göteborg, Norrköping etc. och även mycket ute i Europa.

Detta är ett projekt som vi ska utforma och med bl.a. hjälp av clowner som är verksamma i Norrbotten (men vi kommer också att utbilda flera) och de boenden/dagverksamheter som är intresserade av denna pilotverksamhet. Om det finns intresse så kan ni titta på vad detta projekt kan innebära för er så se i bifogade filer.Madde o Emma

 

 

 

 

 

http://vimeo.com/95449388

http://clownmedicin.com/

http://www.dn.se/nyheter/sverige/gladjespridare/

https://www.youtube.com/watch?v=swnrbBRReDM

https://www.youtube.com/watch?v=mIfNShWGBA0&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=vB3d4MSXK4c&feature=related

 

 Vi behöver er som vågar prova något nytt.

Info och kontakt, jag kommer gärna ut och informerar er.

Med vänliga hälsningar
Marianne Lindgren Verksamhetsledare
Teaterföreningen Bröt
070-5948085
brot@telia.com